Vauvan pesä

torstai 17. maaliskuuta 2016

*yhteistyöpostaus

Heippa hei. Kyllä täällä ollaan vaikka viimeisimmästä postauksesta on kulunut taas ihan nolon pitkä aika. Toivon, että ymmärrätte.

Tänään olemme kotosalla ekaa kertaa melkein kahteen viikkoon ja päätin että nyt on blogin vuoro.
Päätin myös, että jotta en vain unohda, haluan heti alkuun vinkata teille yhdestä tosi kivasta tuotteesta, jonka sain jokin aika sitten kokeiluun.

Kyseessä on alunperin ruotsalaisten kätilöiden kehittämä tuote, Babynest, eli vauvan pesä, näin vapaasti suomennettuna. Babynest on tällainen pieni patja, jossa on pehmeät ja paksut reunat, ja tämän ansiosta vauva kokee olevansa aina kuin pienessä pesässä. 

"Kenguruhoito tarkoittaa äidin hoivaa vauvalle – äiti pitää vauvaa paljasta lämmintä ihoa vasten. Hoito rauhoittaa vauvaa ja antaa turvan tunteen. Hoitoa käytetään yleisesti synnytyssairaaloissa ja keskososastoilla. Kun äiti ei ole paikalla, monessa sairaalassa käytetään Kanmedin Baby Warmer –tuotetta. Vauva makaa lämpimällä vesipatjalla Kanmed BabyNestin sisällä. Patja imitoi äidin lämminta syliä turvallisella ja helpolla tavalla ja antaa vastasyntyneelle pehmeän alun elämään.
Babynest on vastaava tuote kotikäyttöön. Siinä on pehmeä patja vesipatjan sijaan sillä vauva ei tarvitse lisälämpöä kotioloissa. Se on myös hieman suurempi kuin sairaalakäytössä oleva patja, jotta se sopii vauvalle aina 4-6 kuukauden ikään asti. Koon voi säätää narun avulla. Babynest on turvallinen paikka vauvasi unille – niin kotona kuin matkoilla."
"Babynest on täydellinen vauvan omaksi nukkumapaikaksi vanhempien vieressä perhepedissä. Kaikki saavat hyvän ja turvallisen yöunen ilman huolta – tai pyyherullavirityksiä. Babynestin reunat on suunniteltu niin, että sinulla on katsekontakti vauvaasi kun olet hänen vierellään. Imettäminen tai syöttäminen tuttipullosta onnistuu nojaamalla pehmeään reunaan eikä vauvaa tarvitse siirtää omalta nukkumapaikaltaan."


Bartsku nukkuu babynestissä hyvin päikkäreitään - vaikka sitten sohvalla tai sängyllä. Babynestin voi napata mukaansa myös esimerkiksi kylppärin lattialle kun itse käy suihkussa. 


Bartsku nukkui ensimmäiset kaksi kuukautta yöt meidän sängyssämme. Nyt parin viikon ajan hän on alkanut nukkua omassa sängyssään. Ja siihen tämä babynest on myös ihan loistava! Babynest on nimittäin kokonsa puolesta kuin tehty Vaavisänkyyn.Pehmeiden reunojen ansiosta Bartsku ei lyö päätään pinnoihin. Kädetkään eivät niin helposti eksy pinnojen väliin. Ja minusta on ainakin ihan oikeasti tuntunut, että Bartsku nukkuu rauhallisemmin tässä omassa pesässään.

Huhtikuussa joudumme varmasti luopumaan Vaavisängystä ja otamme isomman pinnasängyn käyttöön. Uskon, että siihen Babynest sopii myös hyvin, koska ainakin nyt tuntuu että Bartsku ihan hukkuisi sellaiseen sänkyyn.
Babynest valmistetaan Ruotsissa ja siinä käytetyt materiaalit on laadukkaita, tutkittuja ja hyväksyttyjä. Ei siis pelkoa vauvalle vaarallisista tekstiilinkäsittelyaineista! Babynestin voi myös pestä pesukoneessa, tosin vauva varmasti viihtyy siinä jopa paremmin kun saa patjaan tuttuja tuoksuja.;)


Babynestin nettisivuilta (klik) löytyy lisätietoa ja verkkokauppa, josta tuotteen voi tilata nyt myös Suomeen. 

Voin vilpittömästi suositella.

14 kommenttia:

 1. Babynest oli mustakin ihan huippujuttu! Minä tosin pihinä ompelin sellaisen itse - netistä löytyy meille askartelijoille tosi hyviä ohjeita tähän :) Sain "koiranpedistä" naureskelua monelta mutta se osoittautui todella tarpeelliseksi sekä sohvapäikkäreillä että yöunilla. Meillä ei ollut vaavisänkyä vaan mini nukkui alusta saakka pinniksessään ja siihen nest oli täydellinen: teki vielä siinä vaiheessa niin isosta sängystä ihanan pikku pesän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sähän ootkin tuollainen DIY-tyyppi.:) Babynest kädenkäänteessä!!! Ei onnais ehkä multa...:/
   Voin kuvitella, että nimenomaan isoon pinnikseen tämä on ihan ehdoton! Meille tulee Vaavisängyn jälkeen isoäitini vanha pinnasänky, joka sekin on vielä aika pieni. Iso pinnis hankitaan vasta sen jälkeen. Mutta Babynest siirtyy sitten sängyn mukana.:)

   Poista
 2. Olisiko tähän mahdollista saada alekoodia? Hieman houkuttaisi ostaa huhtikuussa syntyvälle bebelle, mutta tuolla hinnalla taidan alkaa kokeilemaan omia ompelutaitoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdinkin heti tiedustelemaan asiaa ja ilokseni tämä onnistui.:) Tsekkaa siis uusin postaukseni.:)

   Poista
 3. Muakin kiinnostaisi alekoodi.:D

  VastaaPoista
 4. Voi onpa siellä pieni kasvanut! Ihana pullero. :) -E-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on.<3 Bertsku tuplasi painonsa 2 kk:ssa.:) Hän oli perheemme pienin vauva syntyessään, mutta suurin 2 kk -ikäisenä. Hih.

   Poista
 5. Kuulostaa mahtavalta tuotteelta! Meillä ä.pakkauksen laatikko ajoi vähän samaa asiaa. Pesä oli rakennettu sinne ja siirreltiin laatikkoa tarpeen mukaan olkkariin, kylppäriin jne.
  Kiva kuulla teidän kuulumisia, ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa tosi hyvältä idealta tuo teidänkin! Koska pinnikset vaan ovat usein vauvalle niin isoja. Ja just sitten tuo, että "pesää" voi siirrellä eri paikkoihin. Meillä toki tuo Vaavisänky on ajanut siinä mielessä samaa asiaa - välillä Bartsku on sieltä käsin seuraillut mun kokkailuja, välillä pyykinlaittoa tai tietokoneella naputtelua.
   Ihanaa kevättä sinullekin!

   Poista
 6. Meillä on samanikäinen vauva, joka on koko ajan nukkunut välissämme. Vinkkejä omaan sänkyyn siirtymiseen? Kuinka monta syöttöä yössä? Kaunista kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea teille pienestä vauvelista myös.<3
   Bartsku nukkui sängyssämme tosiaan 2 kk ikään asti. Sitten päätin alkaa siirtää häntä omaan sänkyyn, jotta (meidän molempien) yöt muuttuisivat vähän paremmiksi. Iltaisin hän nukahtaa vaihtelevasti omaan sänkyynsä tuttia pitäen, hyssytellen ja sänkyä keinutellen. Toisinaan nukahtaa rinnalle, josta hänet sitten siirrän omaan sänkyyn. Olen pyrkinyt siihen tosin, että saisin hänet hereillä omaan sänkyyn ja nukahtamaan sinne siis, mutta aina tämä ei onnistu. Bartskun eka unipätkä on pisin, parhaimmillaan 3-4 h. Kun hän herää, nostan hänet viereeni syömään. B syö tosi pitkiä pätkiä, joten usein nukahdan tässä kohtaa itsekin. Kun herään, nostan hänet takaisin omaan sänkyynsä. Aamuyöllä tosin saatan jättää loppuyöksi viereeni, koska hän on usein aika levoton ja syö tiheään. Bartsku siis nukkuu keskimäärin klo 23-03, 03.30-05, 06-07.00. Eli ei kovin pitkiä yöunia kokonaisuudessaan. Syöttöjä on yössä yleensä kolme, mutta ne ovat tosi pitkiä.

   Toivottavasti tästä "näin meillä tehdään"-tyyppisestä kommentista oli apua.
   Muista yrittäneeni Bartskua omaan sänkyyn myös alkuviikkoina, mutta silloin oli liian aikaista hänelle. Jokainen vauva on niin yksilönsä, että pitää vaan olla herkkänä sille. Vauvan on varmasti hyvä nukkua myös perhepedissä, kunhan se sopii muullekin perheelle. Meidän yöt ovat sen sijaan muuttuneet sekä minulla että vauvalla paremmiksi tämän omaan sänkyyn siirtymisen jälkeen.

   Poista
 7. Löysin babynestejä myös täältä: https://www.makersmarket.fi/kaikki

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit.:) Anonyymi, jätäthän nimimerkin.