Lyhyt vaunupohdinta

perjantai 4. joulukuuta 2015

Tilattiin vaunut lokakuussa Punavuoren peikosta. Itselläni oli ollut aina jostain syystä (virheellinen) ajatus siitä, että nettikauppojen hinnat olisivat edullisia ja vaunut saisi halvimmalla ulkomailta. Noup.

Tein hintavertailua mielestäni melko kattavasti netissä ja laitoin usealle suomalaiselle liikkeelle tarjouspyyntöjä. Punavuoren peikko oli halvin. Kivijalkaliikettä olisin tukenut vaikka hinta olisi ollut vähän korkeampikin, mutta että saan vaunut sinne koottuna ja vielä kaikista parhaaseen hintaan. Se tuntui hienolta.

Olin jo ennen raskautta seuraillut jonkin verran kaupungilla erilaisia vaunuja ja toki lähipiirissäkin on varsin kattava edustus eri vaunumerkkejä ja -malleja.


Omaa silmääni ovat miellyttäneet eniten Bugaboot, Briot, Mutsyt ja Stokket. Tosin Stokket vasta sen jälkeen, kun ymmärsin, että heillä on muitakin malleja kuin Xplory. Muistan nimittäin edelleen kun asuimme ensimmäisessä yhteisessä Helsingin asunnossamme alkuvuodesta 2010 ja yläkerrasta hissiin tuli usein aamuisin eräs isä Xploryjen kanssa - ja minusta vaunut näyttivät ihan tarjoiluvaunuilta. Tästä ajatuksesta en ole vieläkään päässyt yli. Vaunut vaan näyttävät minusta ihan hassuilta, ikään kuin lapsi leijuisi ilmassa....


Lopulta vaunupäätös olikin yllättävän helppo: veljen Mutsyt eivät mahdu meidän hissiin, Briot eivät sittenkään olleet niin kivat ja Stokken "tarjotinvaunu" kummitteli haaleasti vielä jossain taustalla. Siskon ja serkun hyvät ja pitkät kokemukset Bugabooista vaikuttivat toki huimasti nekin.


Kaupunkiasujalle Bugaboon Cameleon tuntui parhaalta valinnalta. Lisähärpäkkeinä ostettiin (aivan täysin siskon ohjeistamana!) turvakaukaloadapterit, talvirenkaat ja mukiteline. Bugiksen vaunupussia jäin vielä harkitsemaan, se kun on musta tosi kiva. Mutta ehkä sen aika on sitten kun vaunukopasta luovutaan - eli päätin palata asiaan ensi syksynä.


Vaunut koristavat tällä erää olohuonettamme ja käyttökokemusta on kertynyt lähinnä P:lle, sillä hän on kuivaharjoitellut niiden kärräilyä sisällä jo useaan otteeseen. Ja maanantaina bebén serkkupoika Elbis kävi nukkumassa vaunuissa päikkärit. Onpahan bebén sitten kivempi asettua koppaan, kun siellä on vähän jo vauvan tuoksua valmiina.:)

Ystävä muuten vinkkasi alkuviikosta myös Bugaboon uusista juoksuvaunuista. Aika coolit. Onko joku jo kokeillut???


Kuvat vaunuvalmistajien nettisivuilta.

34 kommenttia:

 1. Onnittelut vaunuvalinnasta - se on meinaan sellainen meri kaikkine vaihtoehtoineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No niin onkin, vaikka mä olin aika suoraviivainen enkä mm käynyt edes missään liikkeessä vaunuja katsomassa. Netissä vähän vilkuilin ja se siitä.:)

   Poista
 2. Onpa kiva lukea blogiasi :). Minulla jo aivan toinen elämäntilanne, lapset 10 ja 12v, mutta jostain kumman syystä päityksiäsi on ihana lukea. Oikein ihanaa odotusta ja nauti vielä viime hetkistä "yksin". Vauva-aika vastasyntyneen kanssa on jotain uskomattoman kaunista, mutta nyt voit vielä nukkua ja mennä omien tarpeidesi mukaan :).
  Kirsikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että miten kiva kuulla, että blogini parissa viihtyy vaikkei elämäntilanne samanlainen olekaan. Ja itse asiassa jos mietin blogeja, joita itsekin luen, niin isossa osassa bloggaaja elääkin ihan erilaista elämää kuin minä. Mutta välillä se on jopa tosi virkistävää! Ja kiitos, olen kyllä yrittänyt nauttia tästä ajasta. Ainutlaatuisia hetkiä.<3

   Poista
 3. Hauska seurata odottajien vaunupohdintoja, on kyllä valikoima viisinkertaistunut siitä, kun itselle oli ajankohtaista. Turvakaukaloadapteri on kyllä aivan huippukeksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Minustakin vaunupohdintoja on mukava lukea, kaikilla kun on niin eri tarpeet ja maku. Ja voin kuvitella, että vaunumarkkinat laajenevat koko ajan. Ja tietenkin mitä pienemmällä paikkakunnalla asuu sitä kapeampi valikoima yleensä on. Toki netti tuo kaiken kaikkien tykö, mutta veikkaisin että iso osa ihmisistä tykkää kuitenkin käydä testaamassa vaunuja liikkeissä ja siten tehdä päätöksen. Mieheni veli asuu Vaasassa ja heillä on myös Bugaboon vaunut ja eivät kuulemma ole vielä nähneet kertaakaan muita sellaisia. Täällä päin missä me asutaan ei sitten taas oikein muuta näekään.:)

   Poista
 4. Meillä on myöskin nuo Camit ja näin yhden syksyn käyttökokemuksella täytyy onnitella teitä hyvästä valinnasta - ollaan nimittäin oltu tosi tyytyväisiä! :) Ainoa huono puoli on se, että vaunukopan kanssa tavarakoriin on mahdotonta tunkea mitään vähänkään kookkaampaa juttua mutta sitten ratasosan kanssa sekin ongelma poistuu. Meille oli tärkeä kriteeri että vaunut ovat kevyet ja ketterät, mä kun lenkkeilen päivittäin vaunujen ja koiran kanssa ja silloin ohjattavuus myös yhdellä kädellä on tosi oleellista.

  Ja hahaa, meillä oli ihan sama: ennen vauvan syntymää herra W kärrytteli myös pitkin poikin olohuonetta (sen mitä siinä nyt mahtui) harva se ilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tosi kiva kuulla että ootte tykänneet. Meillä vaunuja käytetään pääosin kaupungin kaduilla, ratikoissa, kaupoissa yms, eli vaunujen tuli olla kompaktin kokoiset ja nimenomaan ketterät. Tuosta tavarakoriasiasta olenkin lukenut monesta paikasta ja kieltämättä se vaikuttaa aika hankalalta. En ihan tiedä mikseivät suunnittelijat puutu asiaan?! Minua kun on ainoana ulkonäöllisenä seikkana Bugabooissa häirinnytkin aina se, että musta se vaunukoppa on jotenkin hassun alhaalla. Minulle se ei tuottane ongelmaa, mutta pidemmille ihmisille ehkä kyllä? Jos koppa olisi ylempänä, mahtuisi tavarakoriinkin paremmin tavarat.
   Mun pitääkin pitää P:n kanssa muuten vielä treenit vaunujen kokoamisesta - kärryttely kun näyttää sujuvan jo aika hyvin.;)

   Poista
  2. Olen miettinyt ihan samaa! Miten ne Bugiksen suunnittelijat/insinöörit ei saa päivitettyä Camien runkoa yhtään korkeammaksi? Mä olen 175 cm eikä se varsinaisesti haittaa muuta kuin sen tavarakorin osalta mutta voishan se koppa tietysti olla vähän ylempänäkin. Mut joo kaupassa ja julkisissa noi on kyllä ihan huiput! :) Meillä on samat lisävarusteet ja niiden lisäksi hommasin vielä turvakaareen ja työntöaisaan suojukset (tulevat kuulemma tarpeeseen kun pienet hampaat meinaavat eksyä puraisemaan ihanan pehmeää matskua :D) sekä heijastimet runkoon (menee ehkä vähän pointti siitä all blackistä mutta näytäänpähän ainakin pimeässä!) - katsotaan mitä muita "tarpeita" vielä ilmaantuu :D

   Poista
  3. Voi vitsi, näitä mielipiteitä on niin monia :) mä tykkään cameissa nimenomaan siitä, että ne on matalalla - todelliset yhdistelmävaunut! Sitten kun on ratasosa käytössä ja taapero osaa kävellä, on tosi kätevää, kun valjaat voi vain napsauttaa auki ja lapsi pääse itse juoksemaan hiekkalaatikolle. Sama koskee rattaisiin kiipeämistä. Lisäksi tavarakori toimii ihan hyvin jo vaunuaikana, kun esim. Kaupassa ei ota muovipussia, vaan tunkee ostokset sinne yksitellen. Ei ehkä kätevintä, mutta toimii. Lisäksi tykkään siitä, että tavarakorin saa kiinni - ei ole ostokset ja muut romppeet kurassa tai märkänä :) ja muuten se mukiteline on kätevä muutenkin kuin mamman latten säilytyspaikkana. Siihen saa myös lapsen juomapullon/tuttipullon ;) summa summarum, hyvät on vaunut!

   Poista
  4. Mä luulen, että syynä mataluuteen on ihan fysiikka. Kapeassa ja lyhyessä rungossa tukipinta on aika pieni, joten painopiste ei voi olla kovin korkealla. Muutenhan vaunut keikkaisivat helposti :) Mäkin olin ostamassa Cameja neljä vuotta sitten. Oli samanlaisia kaupunkiasumisen vaatimuksia ja hissirajoitteita kuin teillä. Päädyimme kuitenkin yhtä pieniin Emmaljungan Nitroihin, koska niitä oli takapainoisempina parempi työntää kuin Cameja. Ovat olleet hyvä ostos nekin; nyt toisella käyttäjällään.

   Poista
  5. Tosi hyviä kommentteja ja pointteja teillä! Mä olen "vain" 163 cm, joten mulle myös nuo vaunut tuntuvat korkeutensa puolesta hyviltä, mutta mietin juuri teitä pidempiä, että onko se hankalaa, että koppa on niin matalalla? Hahaa, ai tuollaisia suojuksiakin on mahdollista hankkia?? Kaikkea Bugis ottaakin huomioon.;) Kiva kuulla sulta mari w sitten kokemuksia että ovatko ne tarpeeseen. Mä tykkään myös tosi paljon siitä, että tuo kori on varsin suojaisa, eli ei mikään ritilä tms avoin systeemi, johon lentää kaikki moska ja kura. Itsekin ajattelin mukitelinettä lähinnä omalle vesipullolleni ja vauvan tuttipullolle.:) Mutta katsotaan mihin sitä sitten lopulta käyttääkään.
   Se on kyllä niin hienoa, että vaunuvalikoima on tänä päivänä niin laaja, että jokaiselle löytyy se oma lemppari. Ja vaunut ovat myös niin laadukkaita, että kestävät käytössä pitkään! Bugaboon kolmen vuoden takuukin kertoo jo jotain.

   Poista
 5. Kaukaloadapterit tuli meille kans. Mietin sitä mukitelinettä - mahtuuko siihen take away kahvi? TÄmä on olennainen tieto, just tänään taiteilin yhdellä kädellä donkeyn kanssa toisessa kädessä lähikuppilan latte ja mietin, että se mukiteline saattais olla kätevä… Talvirenkaat pitäis ehkä ostaa nekin, hmm.

  Ois muuten ihan huippua yrittää järjestää jotkut treffit sitten kun vauvat on saatu tähän maailmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietkö, et mä en tiedä.=D Ostin se siis ihan vaan sen takia, et sisko sanoi sen olevan kätevä. Tosin eräs ystävä sanoi, että kahvi läikkyy siitä tosi helposti.:/ Mutta vesipullolle tms mä sitä enemmän itse ajattelinkin. Lupaan raportoida asap, kunhan kokemusta kertyy.
   Talvirenkaita sisko puolisoineen suositteli tosi lämpimästi. Että vaikka viime talvi (heidän ensimmäinen talvensa vaunujen kanssa Suomessa) olikin ainakin täällä etelässä varsin vähäluminen, teki jo pieni loskamäärä sen, että etupyörät jäivät herkästi jumiin.

   Hei ihan tosi kiva idea!!! Olis kyllä hauskaa nähdä! Pistetään suunnitelma muhimaan ja pidetään se molemmat mielessä!

   Poista
  2. Mä tein Facebookissa siitä gallupia, osa sanoi että kyllä siihen menee kannellinen latte ihan mainiosti ja osa sanoi että läikkyy :D mene ja tiedä sitten. Mutta kallishan se ei ole ja juomapullo on sekin vaan aika olennainen imettäjälle että ehkä sen vois toivoa vaikka joulupukilta!

   Taitaa Hgin lääkäripäivätkin osua niin pahasti L.a.n tuntumaan ettei ihan mene samalla :D mutta täytyy järkätä jotain!

   Poista
  3. Haha, mahtavaa aktiivisuutta! Pianhan me tosiaan sitten nähdään kuinka tuo mukiteline käytössä pelittää - jos siis sinä olet ollut riittävän kiltti ja pukki sen tuo.;)
   Joo, Lääkäripäiville en kyllä ajatellut mennä, mutta katsotaan sitten keväämmällä! Iloista äitisylomaa!

   Poista
 6. Varmaan oletkin tietoinen, ettei kaukalossa ole hyvä pitää vauvaa pitkiä aikoja. Mua aina vähän hirvittää, kun ostoskeskuksissa tulee perheitä vastaan, jotka selvästi ovat siellä viettämässä aikaa ja vauva nököttää kaukalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaukaloadapterit ovat kyllä kätevät kauppareissuille tms, mutta muutenhan vauvelin on parempi pötkötellä toki vaunukopassaan.

   Poista
 7. Mutta jos ostaa cybexin uusimman , cloud Q kaukalon, sen saa makuulle kun kiinnittää rattaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Me saatiin MaxiCosin turvakaukalo lainaan kälyni serkulta ja sekin näyttää ihan pätevältä.:)

   Poista
 8. Hyvä valinta! Meillä vaunut ja Matkikset bugaboolta. 👍👌 oon seurannut sun blogia alusta asti ja sinä taisit olla oman blogini ensimmäinen kommentoija. 2009 perustin "muodistatyyliin-blogin", mutta oma into ei riittänyt blogin pitämiseen. Ihana, että jaksat bloggailla. Kiva on ollut olla mukana matkassasi blogin välityksellä. Nyt meilläkin 4v ja pian 1v. Tytöt. Näin se elämä vie eteenpäin. Tsemppiä loppumetreille! Terkuin, Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, ihan hämärästi taidan muistaa blogisi. Aika hienoa, että olet täällä mukana edelleen.:) Ja kiitos, tosi jänniä aikoja nämä ovat kyllä, kun periaatteessa vauveli voi syntyä ihan koska vaan. Tosin th eilen neuvolassa meinasi, että tapaamme vielä joulun jälkeen, mutta sen näkee sitten.:)

   Poista
 9. Hyvä vaunuvalinta! :) minkäväriset valitsitte? Musta vai alumiinirunko? Meillä myös ollaan vahvasti Bugaboo-kannalla,kokeiltu on useampia kymmeniä erimerkkisiä ja -mallisia rattaita,mutta Bugaboot ovat tulleet meille jäädäkseen... Meillä on bee3,Buffalot ja Donkeyt enkä pois vaihtaisi. Lisävarusteitakin on jokalähtöön,Seatliner,kesäkuomu,High Performance lämpöpussi ja kaukaloadapterit on meillä käytetyimpiä :) kerrothan pian sitten käyttökokemuksia/ajatuksia kun pääsette kärräilemään! Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee, on kyllä mukava kuulla, että vaunut ovat olleet muidenkin mieleen. Meillä on mustarunkoiset ja tekstiilisetti on oranssi. Se oli helppo valinta, en oikeastaan edes miettinyt muuta väriä. Siis apua, teillä vasta onkin oikea Bugis-perhe!! Hieno kokoelma.:) Mä lupaan kertoa kokemuksia sitten kun vaunut pääsevät tositoimiin. Toivotaan ettei tule kovin kovia pakkasia tammikuussa, jotta päästään mahdollisimman pian ulkoilemaan.

   Poista
 10. Mulla ei ollut minkäänlaista mielenkiintoa lähteä vertailemaan vaihtoehtoja ja uppoutua lastenvaunusuohon. Nyt vauvan ollessa melkein 4 kk en ole edelleenkään mikään vaunufriikki ja näenkin melkein painajaisia siitä hetkestä, kun on aika hommata matkarattaat. :D Takaisin lastenvaunuihin: ainoat kriteerit olivat kääntyvät etupyörät ja korkea tavarakori. En missään nimessä halunnut ostaa uusia vaunuja, se tuntuu ihan hullulta kun tietää minkä hintaisia uudet vaunut tuppaavat olemaan. Kaveri oli onneksi ekspertti näissä vaunuasioissa ja antoi muutamia vinkkejä. Hän päätyi lopulta myymään meille edullisesti Brio Go:t ja olen tykännyt niistä tosi paljon! Loppu hyvin, kaikki hyvin. :)

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, joo-o, mulla on osin samat ajatukset ja siksi meille nämä lähipiirin kehumat ja itselle myös tutuimmat vaunut tulivat.:) Matkarattaiden suhteen ajattelin noudattaa samaa valintatyyliä, eli "kysyn kaverilta".:) Brion Go:t on mustakin kivan oloiset vaunut ja hienoa, että saitte ne vielä noin kierrätettyinä - vaunujen hinnat kun ovat mitä ovat! Tosin kyllä niitä sitten käytetäänkin paljon ja pitkään, että sinällään ns. maksavat varmasti itsensä takaisin.

   Poista
 11. Erihyvä valinta. Meillä on tosiaan ollut ihan ydinkeskustassa asuessa Cameleonit ja nyt täällä vähän syrjemmässä Buffalot. Loistavat vaunut molemmat! Jostain syystä itse edelleen fanitan enemmän cameja, vaikka ehkä lapsella on jotenkin lokoisammat olot jykevissä Buffaloissa. Me siirrymme todennäköisesti takaisin noihin pienempiin, kun lapsi ei enää nuku vaunuissa. Tai katsotaas nyt :)
  Mukiteline ja adapterit ovat ihan must, kuljetan itse kävelyllä mukitelineessä jättikokoista kännykkääni, se kun täyttää sen ihan nappiin :D kesällä tykkään kesäkuomusta: ilma kiertää ja hyttysverkko suojaa öttiäisiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että Cameleonit on tuntunut hyviltä - niin musta kaikki, joilla nämä ovat, ovat sanoneet. Tosin harvemmin sitä käyttökokemuksia monista vaunuista tuleekaan, mutta kuitenkin. Haha, mukiteline kännykkäpidikkeenä, tuota en tullut ajatelleeksi. Pitääkin heti käydä kokeilemassa.;) Varmaan jonkinlainen puhelinteline Bugaboolta löytyy myynnistäkin?! Luulisi ainakin. Pitääkin katsoa tuota kesäkuomua sitten myöhemmin, jollei tule kesää, jolloin sadesuoja onkin vain tarpeen...

   Poista
 12. Heippa Alma!
  Me tilasimme Bugaboon Donkeyt Hollannista, tuli kyllä halvemmaksi kuin täältä Suomesta. Hyvä valinta, ollaan oltu todella tyytyväisiä! :) Ihanaa vauva-aikaa, kun sen aika koittaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa. Mistä tilasitte? Olisi kiva tietää. Mä kun mielestäni kävin läpi ties miten monet eri nettikaupat kun näitä hintoja vertailin ja tälle meidän setille Punavuoren peikko oli tosiaan edullisin.
   Ja kiitos, ei enää kauaa pitäisi mennä.<3

   Poista
  2. Babyplus.nl saa tarjouksen kysymällä sähköpostiin ja sit Babycare.nl saa 5% tai 10% alea Bugaboo vaunuista. :) oletko facebookissa? Siellä Bugaboo-ryhmässä aika paljon keskustelua aiheesta... Mä oon tilannut kaksi kertaa babyplussalta ja erittäin positiiviset kokemukset myös reklamaatiossa...

   Poista
  3. Jes, kiitos vinkistä. Tätä kyseistä sivustoa en muistaakseni ole ns läpikäynyt, eli pitääkin tutustua! Ja hyvä tietää, että myös reklamaatiossa asiat toimii, se on tosi tärkeätä!

   Poista
 13. Joku kauppa just lopetti noiden (netti?)myynnin. Ja aiemmin on ollut halvemmat tilata :) meillä on sekä camit että go:t. Go on liian pitkät kaupungille, meiltä on pari kilsaa ydinkeskustaan. Mutta Go:n koppa on ihanan korkealla, ja tavarakoriin on helppoa saada kauppakassi tai pari, tai vaippapaketti. Mulla ei ole ajokorttia niin ruokakamat tulee kävellen haettua.

  Meillä on siis heinävauva, ja tähän saakka onkin mennyt hyvin. Kunnes tuli ne ekat sohjot viikko sitten, go on älyttömän raskas työntää. Voin myös kuvitella miten pomppuinen kyyti on tiet jäätyy.. taitaa jäädä varastoon kevättä odottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksistasi! Näin kolmen viikon käytön jälkeen oon kyllä ollut Cameihin tyytyväinen. Talvirenkaat ovat olleet ihan must juttu!

   Poista

Kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit.:) Anonyymi, jätäthän nimimerkin.