Kasvava maha

maanantai 21. joulukuuta 2015

Kännykässäni on tallella ainakin parikymmentä kuvaa kasvavasta mahastani. Olen pyrkinyt ottamaan kuvan noin kerran viikossa kesän lopulta lähtien ja niitä on ollut kyllä hauska selailla viikkojen varrella.

Mahani on kautta raskauden ollut melko pieni ja siksi se ehkä onkin tuntunut edelleen varsin mukavalta, luonnolliseltakin. Siinä se vaan kulkee mukana.

Saan edelleen kengät jalkaani ilman sen suurempia ähellyksiä, pääosa vaatteistani mahtuu päälle enkä ainakaan toistaiseksi ole jäänyt mahani kanssa jumiin ahtaisiin paikkoihin...;) Viimeisen viikon aikana tosin se, että bebé on edelleen varsin ylhäällä, on aiheuttanut minulle ajoittaista pakottavaa tarvetta päästä jonnekin käsistäni roikkumaan (??), tihentynyttä/raskaampaa hengitystä (mies ja isä tästä huomauttivat), yltiömäistä suoraryhtisyyttä ja vaihtelevaa tunnetta siitä, että bebé toivoisi kylkiluitteni poistoa... Tämä bebésellemme kuitenkin suodettaneen, laskettu aika kun on ihan jo muutamien päivien päässä (lue: ensi viikolla!!!!).

Ja sitten takaisin asiaan, eli niihin kuviin.

Kännykkäkuvat ovat kuitenkin vain itselleni (ja miehelle, äidille, siskolle, anopille ja kälylle ;)), joten aloin loppusyksystä miettiä, että olisi ihana saada virallisemmatkin kuvat meistä ja loppuraskauden mahasta. Siis sellaiset, jotka voi laittaa vaikka siihen kuuluisaan "perhealbumiin".

Olin pyytänyt siskoa ottamaan meistä ko kuvat, mutta pari viikkoa sitten veljeni tuli meille yhtä biisiä treenailemaan ja sainkin hänet rekrytoitua samalla reissulla myös kuvaushommiin.

Kuvista tuli minusta tosi kivoja. Harmitti kyllä niin kun piti niitä nyt tänne näin rajulla kädellä rajailla, mutta päässee sitä näistäkin kuitenkin oikeaan tunnelmaan.


Kivaa alkanutta joulunalusviikkoa kaikille.

18 kommenttia:

 1. On kyllä sievä ja pieni maha - minä ähellän sitten sunkin edestä niitä kenkiä jalkaan ;) sekä itselle että tuolle yksveelle. tsemppiä synnytykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs nyt kun sun pelothan ei todellakaan käyneet yhtään toteen!!! Mutta saa sitä silti äheltää, hihii. Ja varsinkin yksveen kanssa, huhhuh...

   Poista
 2. Sievä maha ja sievä mekko. Tiedän kaksikin tapaa miten tuollaisen mahan saa, mutta mistä löytyisi tuollainen mekko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mekko on mustakin tosi kiva, löytyi ihan vähän aikaa sitten COS:lta. Ties vaikka näitä olisi vielä jäljellä?! Juuri passeli talvimekko ja menee juhlavammissakin tilaisuuksissa. Itse ajattelin laittaa päälle jonain joulupyhänä.

   Poista
 3. Aivan ihana tunnelma ja idea varsinkin tuossa ensimmäisessä kuvassa! <3 Kaikkea hyvää odotuksen loppumetreille ja synnytykseen! Ja onnellista joulua!
  Taitsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.<3 Otin samalla idealla muutama vuosi sitten ystävästäni meillä kuvia ja totesin nyt, että mitä sitä hyväksi havaittua kuvauskohtaa yms muuttamaan.:) Mitä parhainta joulunaikaa myös sinulle.

   Poista
 4. Suloinen pieni maha! Kompakti maha helpottaa kyllä kaikkea toimimusta. Mulla maha oli pitkään pieni, mutta ihan viimeisillä viikoilla muuttui ihan tötteröksi ja olo oli vähän raskas ja kömpelö. En silti odottanut siitä eroon pääsyä sen kummemmin.

  Voi että kun on jo lähellä beben syntymä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä varmasti helpompaa ainakin kaikki toiminta, jos maha ei ole kovin iso.:) Nyt ei kyllä enää mene kauaa, niin jännää ja ihmeellistä.<3 Ihanaa joulua teidän perheelle!

   Poista
 5. Oi, miten kauniita masukuvia. :)

  VastaaPoista
 6. Ihania mahakuvia <3 Itsellä vielä yli 6 vkoa laskettuun aikaan ja mm. kenkien laittaminen on ihan täyttä tuskaa. Maha onkin kasvanut näin toisella kerralla ihan eri tahtia kuin ekalla, aikamoinen pallo. Mutta ihanahan se raskausmaha silti on, on se suuri tai pieni tai just eikä melkein keskikäyrällä kulkeva, sillä sen sisällä on niin korvaamaton aarre. <3

  Hyvää joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä, tää maha on vaan niin parasta, sisältö korvaamaton.<3 Kaikkea hyvää loppuraskauteesi!

   Poista
 7. Mulla on ikävä raskausvatsaa... Vaikka se oli varsinkin loppuaikana aivan valtava jumppapallo. :D Välillä tuntuu vaan niin haikealta, en usko että meille tulee enempää lapsia. Nyt meidän iso pieni mies on jo 4 kk. Hyvää vointia loppumetreille! :)

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mullakin on jo ikävä raskausmahaa, hihii.

   Poista

Kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit.:) Anonyymi, jätäthän nimimerkin.