Isyyspakkaus

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

P:llä oli vähän aikaa syntymäpäivät ja keksin jo kesällä mitä annan hänelle lahjaksi. Idean lainasin röyhkeästi erään P:n kaverin vaimon Instagram-kuvasta (kiitos paljon sinulle siis :)).

Syntymäpäivänä "postimies" toi siis Kelasta paketin, Isyyspakkauksen.


Tarpeellisia juttuja sekä isälle että pojalle, ja jotain, jota tiesin isän toivoneenkin.


Sinkkosen kirjan mies jo luki ja kehui sitä hyväksi. Sain minäkin kuulla muutamia makupaloja sieltä aina välillä. Uskoisin tällaisten kirjojen, kuten myös perhevalmennuksen ja vauvatarvikkeiden hankkimisen, olevan tärkeää erityisesti sellaisessa "virittäytymisessä". Siinä, että mieli alkaa ymmärtää, että hei, meille on oikeasti tulossa vauva, pieni uusi asukki kotiimme.

Shortsit ostin kesän lopulla alemyynnistä Fredan (nykyään Uudenmaankadun) Youngest Fashionista ja niiden pitäisi olla passelit ensi kesänä.:)

 

Mini Kånkeniin mahtuu bebén pieniä juttuja vaikkapa kylään mennessä ja ajattelin sitä päiväkotirepuksikin - sitten joskus.


Tähän laatikkoon ei vauva kyllä mahdu nukkumaan, mutta vaikkapa leluille se voisi olla ihan passeli.


Ensimmäinen äitiyslomaviikko on hurahtanut vauhdilla. Minusta tuntuu välillä kuin olisin eläkeläinen - niin paljon kun on kaikkia (kivoja) juttuja ja vähän kiirettäkin.:) Onneksi kuitenkin ehdin myös ottaa päikkäreitä ja juomaan glögiä aina välillä.

20 kommenttia:

 1. Tuo isyyspakkaus on vaan niin cool! Ja mahtava idea antaa miehelle, auttaa varmasti siinä "tunnelmoinnissa". Sinkkonen on paras (peukun laittaisin, jos olisi). Äitiyslomalla ennen vauvan syntymää on ihana nähdä kavereita, ja toisaalta hyvä kerätä niitä vähän varastoon, jos vaikka vauvan tultua on haipakkaa, että ne hetkeksi jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tätä oli niin kiva tehdä. Aloitin kokoamisen jo joskus kesällä. Hihii. Joo, nyt on kyllä mitä parhain aika nähdä kamuja, harvoin sitä pääsee lounastreffeille muuta kuin omien työkavereiden kanssa normaalisti.

   Poista
 2. En tiedä toimiko inspiraationa minä vai joku muu P:n kaverin vaimo mutta ihana pakkaus joka tapauksessa! :) Meillä toi mini Kånken toimii hoitolaukkuna ja kulkee päivittäin mukana vaunujen työntöaisassa. On mielestäni siihen tarkoitukseen ainakin tällä hetkellä tosi passeli, ei tarvii yhtään isompaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä hyvinkin. Nappasin ideoita sisältöönkin sinulta.:) Tää oli musta niin kiva juttu nimittäin. Mä olen joskus vuosia sitten nähnyt kaupungilla pienen pojan vihreän mini Kånkenin kanssa ja silloin jo päätin, että jos meille joskus tulee lapsi, hänelle hankin samanlaisen. Värinä alkoi keltainen kuitenkin tuntua kivemmalta sittemmin. Ja hei joo, varmasti riittää muuten, pistetään vinkki korvan taakse.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vaikka nyt itse sanonkin niin niin mustakin.:) Hih.

   Poista
 4. Isyyspakkaus on kyllä mahtava idea, minä lahjoin omaa miestäni marraskuussa isänpäivänä.
  Täällä vietetään äitiysloman ensimmäistä päivää tänään, joten sielläkin taidetaan jännäillä, kummanko vuoden puolella vauva syntyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva idea muistaa tulevaa isää isänpäivänä, mä en hokannutkaan tuota.:) No, ens vuona sitten!<3
   Oi ihanaa, onpa kivaa että teitä muitakin odottajia on lukijoiden joukossa. Ja kyllä tosiaan jännätään, että tuleeko meidän Bebéstä "saman ikäinen" kahden serkkupoikansa kanssa vai "vuoden nuorempi". Kaikkea hyvää loppuodotukseesi!!!

   Poista
  2. Meillä pian neljä vuotta sitten pohdittiin samaa, että kumman vuoden puolelle kuopus syntyy. Mennessäni vuoden toka vikana päivänä nukkumaan heitin vitsillä miehelle, että kyllä vauva vielä tälle vuodelle kerkiää. Siihen mennessä ei ollut ainuttakaan merkkiä sen puolesta, että vauvalla olisi ollut kiinnostusta poistua vatsasta. Ei edes yhtä supistusta tai mitään muuta. Vain jätti vatsa. Sitten vuoden viimeisen päivän puolella aamuyöstä alkoi supistukset ja saimme pika toimituksella tytön vuoden vikana aamuna. Ja vitsi kävi toteen...

   Poista
 5. Apua, pakko kommentoida tuota karkkipussin nimeä! En tiedä, onko nyt kyseessä vitsi, vahinko vai peräti tietoinen valinta. En oikein tiedä, mikä noista vaihtoehdoista edes olisi paras, mutta en olisi kyllä tuollaista karkkipussia tuohon tarkoitukseen valinnut... Hässäkkähän tarkoittaa naisen sukupuolielintä. Merkitys on vielä monille, etenkin vanhemmille ihmisille, tuttu, joten mistään muinaissanasta ei ole kyse. Fazerilta tietty aika kyseenalainen nimivalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mä en sitten taas koskaan ole kuullutkaan että hässäkkä voisi tarkoittaa myös naisen sukupuolielintä. Piti ihan perehtyä asiaan ja löysin mielenkiintoisen artikkelin aiheesta, kannattaa käydä kurkkaamassa: http://filologogrammata.blogspot.fi/2013/12/hassakasta.html

   Mitä ilmeisimmin siis sanojen hässäkkä (naisen sukup.elin) ja hässäkkä (häslinki) etymologia on eri - häsä ja häsy. Mielenkiintoinen juttu kyllä!
   Omassa kielenkäytössäni hässäkkä tarkoittaa häslinkiä, ja pieni häslinki meillä varmaan pian koittaakin.<3

   Poista
  2. Onkohan tässä hässäkässä kyse murrealue-eroista. Olen vanhempi ihminen ja samoin mieheni ja kumpikaan meistä ei ole kuullut, että hässäkkä tarkoittaisi muuta kuin häslinkiä.

   Ava

   Poista
  3. Ässänähässäkkään5. joulukuuta 2015 klo 11.09

   Enpä ollut minäkään koskaan kuullut. Ja pakko vielä sanoa, että mitäpä sitten? Vaikka olisi ollut ihan vallan tarkoituskin valita kyseinen pussi ihan juuri siksi? Kyllähän tuo naisen sukupuolielin hyvinkin kiinteästi asiaan liittyy eikä mielestäni muutenkaan ole kovin negatiivinen asia. Päin vastoin, varsin arvostettava ja kaunis elin! Tarvitseeko kaiken aina olla hirmuisen vakavaa? :)

   Poista
  4. Ava,
   Vähän sellaista veikkaisin minäkin. Suomi on yllättävän iso maa.

   Ässänähässäkkään,
   hihii, kommenttisi sai minut hymyilemään. Se on nimittäin juuri näin. Hässäkkää on tiedossa joka tapauksessa!
   Muistan muuten vieläkin, kun tein vuosia sitten postausta veljeni häiden jälkeen ja eräs anonyymi päivitteli sitä, että kuinka olen voinut pukeutua juhlassa punaiseen mekkoon. Se kun "tarkoittaa" sitä ja tätä. Phiuh. Tänään tiedossa ystävän häät ja punaista on kyllä jälleen päällä - jos siis mahtuu.;)

   Poista
 6. Oi, ihana paketti. Harmi, että ei tullut itselle mieleen silloin kolme vuotta sitten. Redbull ja anti-tiredness-rasvat sopivat kyllä pakettiin kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Näitä oli kyllä tosi hauska miettiä ja sitten ihan kihertelin, kun löysin mielestäni jotain osuvaa (juuri esim tuo voide:)).

   Poista
 7. Hei, aivan huippu hyvä idea! Sainkin tästä hyvän joululahjan miehelleni. Meille on myös alkuvuodesta tulossa perheenlisäystä. :) Mukava lukea muidenkin vauvajuttuja ja -ideoita. Onnea vielä kovasti teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hienoa, että sait tästä joululahjaidean! Ja totean vielä, että musta tämän lahjan miettiminen ja kokoaminen oli tosi kivaa ja hauskaa. Oli mukava miettiä, että mitä kaikkea oikein hankinkaan.
   Ihanaa aikaa teillä siellä myös, paljon onnea.<3

   Poista

Kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit.:) Anonyymi, jätäthän nimimerkin.