Yksi elämäni parhaimmista päivistä

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Ollut kiireinen viikko. On pitänyt saattaa tutkimushommat riittävän hyvään vaiheeseen, siivota pukukaappi, hoitaa miljoona juoksevaa asiaa - ja eilen sitten oli aika palauttaa avaimet ja kännykkä.

Sain eilen myös tietää, että sain vihdoin erikoistuvan lääkärin viran. On siis varma paikka jonne palata äitiysloman jälkeen, kaikista muista eduista nyt puhumattakaan. Niin miten niin hyvä ajoitus?

Ja tänään, kun juhlistin ensimmäistä äitiyslomapäivää istumalla manikyyrissä, kaveri laittoi viestiä, että erikoislääkäritenttitulokset ovat tulleet. 

Ja kyllä, siellä se luki, yksi ihanimmista sanoista: HYVÄKSYTTY.

Ei enää tiiliskiveä hartioilla, ei valvottuja aamuöitä, ei stressiä, ei itkuja ja hammastenkiristystä, ei pohdintoja siitä kuka hoitaa lastamme keväällä, kun minä luen uusintatenttiin, ei turhautumista eikä jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta, ei jyskyttävää tunnetta takaraivolla: "lue lue lue".

Ystäväni sanoin: elämä antaa nyt parastaan.


57 kommenttia:

 1. Ihania uutisia sinulta. Joskus vain asiat naksahtavat paikoilleen. Ahkeruus palkitaan kuitenkin useimmiten. Nauti äitiysloman ekasta kuukaudesta, elämästä ei koskaan enää tule samanlaista - siitä tulee monin tavoin rikkaampaa mutta myös vaivalloisempaa.
  Hyvää jatkoa
  Veronica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi kyllä, hienoja asioita tapahtuu, mutta on niiden eteen sitten nähty kyllä vaivaakin!

   Poista
 2. Paljon onnea Alma! Miten hienoa aloittaa äitiysloma tuollaisissa tunnelmissa :) Olet varmasti tehnyt lujasti töitä, joten kaikki hyvä on ansaittua. Nauti! Ja tosi kiva kun palasit bloggaamaan!:)

  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä aikataulu näissä tenttituloksissa ja muissa oli kyllä ihan huikea.:) Niin kivaa nyt äitiyslomailla - ja sitten aikanaan palata takaisin töihinkin. On tosi kivaa olla takaisin blogin parissa, kun huomaa että teitä "vanhoja" lukijoita on täällä edelleen.<3

   Poista
 3. Voi miten mahtavaa! Onnea siis kaikesta ihan hurjasti ! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen kyllä ollut yhtä naantalin aurinkoa viime ajat.:)

   Poista
 4. Lämpimät Onnittelut Sinulle ihana Alma!!
  Ja olen tosi iloinen kun taas päivität blogiasi!
  Sinun ja siskosi blogi ovat ehdottomia ykkössuosikkejani

  Ihanaa äitiysloman alkua!

  Terveisin Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos paljon Päivi! Piti välittää tämä viesti siskollekin, jotta varmasti näkee ihanan palautteesi.<3

   Poista
 5. Onnea Alma!
  Ihanaa, että elämä hymyilee ja
  ihanaa että olet takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanista sanoistasi!

   Poista
 6. Ihana uutinen!!! Onnea!!!

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee! Nämä oli kyllä niin hienot jutut, on tässä syksyllä sitten jo ehdittykin jännittää tuloksia pitkä tovi.

   Poista
 7. Vau, onnea!!! Sekä virasta että tentin läpäisystä, molemmat upeita juttuja! Mitä on seurannut ystävien sairaalasuuntautuneita erikoisaloja ja paikkojen hakua, ei ole ollenkaan itsestään selvyys saada sitä erikoistuvan virkaa tai päästä rungon jälkeen suoraan yliopistosairaalaan. Omalla alalla ei onneksi ihan yhtä kova kilpailu ole, mutta tentti jännittää aivan samallalailla. Ihanaa mammalomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeejee, kiitos paljon! Jeps, meilläkään ei virka ole kyllä kovin helposti saatavilla ja tämä taisi olla kolmas kerta kun sitä haen. Hauska ajankohta sitten vaan saada virka - päivää ennen äitiysloman alkua.;) Ja onneksi niin! Tenttitulos oli kyllä niin superhypermieluinen, jabaduuuu!

   Poista
 8. Onnea! Ihana uutinen tuo viran saanti, ei taida teidän sairaalassa olla ihan helppoa jos olen oikein ymmärtänyt. Ajoitus jokseenkin täydellinen. Ja tentti läpi, mieletön helpotus sekin.

  Ja ennenkaikkea onnea seuraaviin koitoksiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just niin! Nämä oli kyllä niin mahtavat uutiset tähän äitiysloman alkuun! Erityisesti tuo tentti. Huhhuhuhuh! Ja kiitos, nyt on uusien koitosten aika edessä tosiaan.<3

   Poista
 9. Ihania uutisia! <3 Onnea! Ja nautinnollista äitiyslomaa! <3

  VastaaPoista
 10. Lämpimät onnittelut! Nautihan nyt! -E-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, ja kyllä, nyt yritän nauttia sydämeni pohjasta!

   Poista
 11. Ihania uutisia sain heti lukea, kun taukosi jälkeen löysin takaisin blogiisi! Onnellista ja hyvinvoivaa odotusta loppumetreille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut hienoja aikoja elää.<3 Niin kiitollinen ja onnellinen niistä.

   Poista
 12. Valtavasti onnea! Tähän pimeään talveen mahtuukin sitten teidän perheen elämässä paljon valoa ja iloa :) Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Ja viime viikko vain jatkoi upeiden uutisten tuomista sillä bebemme sai itselleen tuoreen poikaserkun.<3<3<3<3

   Poista
 13. Aivan loistavaa, isot onnittelut!
  Nyt voi ura"murheet" unohtaa ja keskittyä seuraavaan jännään koitokseen. Leppoisaa loppuodotusta ja joulunalusaikaa.
  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä niin hullun osuva tämä ajoitus! Että nyt tosiaan voi työjutut jättää taka-alalle, keskittyä korkeintaan vähän tutkimusasioihin, mutta muuten voi suunnitella ja miettiä tätä pian koittavaa elämänmuutostamme.

   Poista
 14. Mahtavaa! Tulin niin iloiseksi kirjoituksestasi! Elämä on hyvää! Paljon onnea ja mukavaa mammalomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on.<3 Elämä on kyllä hyvää. Ja tiedätkö, viime viikolla saimme vielä lisää upeita uutisia sillä bebellemme syntyi pieni poikaserkku.<3 Aivan eriskummallisen täydellinen viikko!

   Poista
 15. Ihania uutisia! Onnittelut :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos, että jaoit nämä uutiset kanssamme; tästä kirjoituksesta tuli niin hyvä mieli <3 Paljon onnea!
  Taitsi

  VastaaPoista
 17. Mahtava homma, paljon onnea! :)
  Maren

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee, kiitos paljon. Hienoja aikoja eletään kyllä nyt.

   Poista
 18. Onnea saavutuksesta, varmasti pikkuinen antoi sinulle voimia lukemiseen! Nyt saat nauttia ihanaa ja leppoissaa lomaa ja kerätä voimia. Iloista aikaa!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos V! Ja olen ihan samaa mieltä. Itse asiassa ennen tenttiä "juttelinkin" vauvan kanssa ja pyysin häneltä tsemppiä matkaan.:) Ja se auttoi! Nyt on sitten aika ja mahdollisuus keskittyä ihan muihin asioihin.<3

   Poista
 19. Oi miten hienoja juttuja kumpikin!!! Tietää miten tiukassa virat ovat tietyillä aloilla, niin aivan mahtava juttu! Tuo turvaa kun tietää että on paikka johon palata (eikä se 3kk palkkaa äitiyslomalta ole myöskään yhtään hullumpi etuus ;))! Ihana että myös ahkeruus palkittiin ja tentti on läpi. Ei taida enää sinulla olla kovin pitkä matka erikoislääkäriksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis niin on. Etenkin se, että tentti meni läpi oli itselleni niiiiiiiin iso helpotus ja iloinen asia! On tosiaan kivaa kun voi sitten palata takaisin töihinkin ihan koska haluaa, eikä tosiaan hoitovapaalta kertyvät lomat yms edutkaan hullulta tunnu.:) Joo, siis reilusti alle vuosi enää palveluja jäljellä. Hui!

   Poista
 20. Ahkeruus aina palkitaan!
  Luulisin, että nyt on juhlan paikka! Voisit hemmotella itseäsi, olet kyllä ansainnut sen :) Onnea!
  t. Elvira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä! Onneksi useimmiten ahkeruus palkitaan! Ja tiedätkö, mä tietenkin jo palkitsinkin.;) Hihii.

   Poista
 21. Voi miten hyvälle mielelle voi tulla toisen, itselle tuntemattomankin, ihmisen onnellisista kuulumisista! Iloa, onnea, kaikkea hyvää tulevaan!
  - Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, niin ihanaa kanssaelämistä teillä kyllä täällä. Mä ihan liikutun.<3 Kiitos siis paljon ihanista sanoistasi.

   Poista
 22. Voin tunte ilon pirskahtelusi tänne asti! Loistava juttu, onnea :) Ihanaa äitiysloman alkua, toivottavasti saat levättyä.

  Lasu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin postauksen pari tuntia sen jälkeen, kun tenttitulokset oli tulleet, joten näköjään siitä hilpeydestä välittyi iso osa myös ruudun toiselle puolelle.:) Kiitos paljon sinulle, nyt ehtii ja vois itten keskittyä muihin juttuihin.

   Poista
 23. Onnittelut! Sun blogi näytti tauon jälkeen mulle siltä että se on vaihtunut privaattiblogiksi ja tulin kamalan surulliseksi kun tykkään sun kirjoituksista kovasti! Olinkin sitten kovin onnellinen kun löysin tänne takaisin :) En ole aiemmin kommentoinut mutta seurannut jo vuosia. Onnittelut suuresti elämän ihanista asioista ja ihanaa mammalomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet pysynyt matkassani jo niin pitkään ja ihanaa, kun kommentoit. Ja kiitos vielä onnitteluistakin.<3

   Poista
 24. Onnittelut sekä tentistä läpipääsystä että tulevasta vauvasta! Voin kokemuksen syvällä rintaäänellä kertoa, että lukeminen erikoislääkäritenttiin siinä vaiheessa kun kotona on lapsia ei vain onnistu. Tällä hetkellä yritän paahtaa helmikuun tenttikertaan lukien lähinnä töissä (onneksi on sellainen ala että siihen on mahdollisuus). Illat ja viikonloput on pyhitettävä lapsille. Saa nähdä kuinka monta kertaa sitä joutuukaan tenttiä yrittämään... Kolmen kerran jälkeen joutuu ainakin pitämään sitten sen pakollisen tauon. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Paljon tsemppiä ja jaksamista sinulle luku-urakkaan - se on kyllä aikamoinen...:/ Mä tiedän kyllä monia, jotka ovat tenttineet lukuisia kertoja - nytkin yksi kollega pääsi neljännellä yrittämällä onneksi läpi. Mutta onhan se tylsä riippakivi sitten takaraivolla pitkään, joten ihaninta olisi tietenkin saada tentti mahdollisimman nopeasti alta pois.
   Olin kyllä tosi tosi tosi tyytyväinen, että sain sen nyt alta pois, koska olihan se iso taloudellinenkin panostus pitää palkattomat lukulomat yms tässä syksyllä - ja jos ne sitten olisivat menneet tavallaan hukkaan. Vaikka emmehän me tenttiä varten opiskele...mutta...kuitenkin. Toivotaan nyt, että sinäkin saat luettua ja sattuisi osuvat kysymykset ja kivat arvostelijat!!! Tsemppiä niin paljon!

   Poista
 25. Onnea sekä virasta että erikoislääkäritentin läpäisystä! Nyt voit keskittyä nauttimaan äitiyslomasta ja odottamaan bebeä kaikessa rauhassa. Itse tein tentin vuosi sitten ja muistan edelleen sen mahtavan fiiliksen kun sain tulokset. Ihanaa odotusta toivottelee vakkarilukija ja kollega (ymmärtääkseni toiselta erikoisalalta tosin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo, siis se oli kyllä yksi ihan parhaista hetkistä kun sähköpostissa luki, että läpi meni! Wihiiiii! Ja nyt tosiaan voi sitten rauhassa ja iloisin mielin jatkaa beben odottelua ja joulun valmistelua.

   Poista
 26. Vau, olipas kiva löytää täältä tämä uusi blogi...ja mitä kaikkia ihania isoja uutisia! Onnea kovasti kaikista niistä <3
  Harmittelin monesti, että lopetit kirjoittamisen. Äsken googlasin sattumalta vanhaa blogia, ja sämpyläohjetta. Sämpyläohje löytyi onneksi toisaalta, mutta kiva löytää tää blogi taas!

  lääkärin vaimo

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit.:) Anonyymi, jätäthän nimimerkin.