Kummityttö yökylässä

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kummitytöllemme (siskontyttö Syffe) lopputalvesta antamamme synttärilahja oli kaksiosainen. Se piti sisällään nukketeatterikäynnin ja käynnin Sealifessa, sekä yökyläilyn jompaan kumpaan näistä liittyen.

Nukketeatteri Sampossa kävimme Syffen kanssa jo toukokuussa. Esityksenä oli Kolme pientä porsasta ja se oli Syffen mielestä aika jännittävä. Ehkä vähän liiankin.

Sealife-visiitti sen sijaan venyi ja venyi. Siinä oli kesä ja kesälomareissut, häitä, polttareita, ristiäisiä, työkiireitä...you name it. Syffe pääsi näin ollen lunastamaan lahjansa vasta nyt lokakuussa.

Satuimme Sealifeen Lastenpäivänä, jolloin sisäänpääsy oli pienemmille lapsille ilmainen. No, meillä oli jo liput...

Mereneläviä oli ihailemassa runsaslukuinen joukko, parit synttäritkin siellä taisi olla menossa. Kolmeveen kanssa merimaailma tuli aika nopeasti kierrettyä, kiinnostavimpia olivat ravut ja kirkkaanpunaiset merihevoset. Sen sijaan minun odottamani haiden ruokinta ei Syffeä oikein jaksanut  innostaa vaan hän halusi jatkaa matkaa.:)

Yksi Syffen lempparipaikoista Sealifessa sijaitsi yläkerrassa (kauppa). Vihdoin hän pääsi koskemaan mustekalaa ja silittämään rapuja, sellaista kun ei alakerran akvaarioissa päässyt tekemään.


Kaamea hai puri kummitätiä sormeen useaan kertaan.


Lintsiltä lähdön aikoihin alkoi kaikilla olla jo aika kova nälkä. Huristimme äkkiä kotiin ja minä laitoin pitsataikinan nousemaan. 


Täytteeksi löytyi jääkaapista monenmoista: chorizoa, ilmakuivattua kinkkua, etanoita, oliiveja, kirsikkatomaatteja, paprikaa, basilikaa, marinoituja katkarapuja ja jalopenoja.


Syffe sai auttaa oman pohjansa kaulitsemisessa - ja napsia taikinanpaloja maistiaisiksi. Ne oli kuulemma niin hyviä...


Sitten hän levitti Muttia päälle, ja haluamansa täytteet. Mä sirottelin lopuksi vielä kaikkien pitsoihin juustot ennen uuniinlaittoa.


Ja tässä se on: kolmeveen unelmapitsa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit.:) Anonyymi, jätäthän nimimerkin.