Kaikki se hyvä

tiistai 17. marraskuuta 2015

En tainnut olla ainoa, jonka mielestä Pariisin iskujen jälkeen oli blogin pariin palaaminen tosi vaikeeta. Voiko julkaista kepeitä kuvia ja ajatuksia, kun toisaalla jylläävät synkät voimat?

Olen huomannut itsessäni hieman samoja tuntemuksia, joista moni tuleva ja nykyinen äiti on puhunut: oman lapsen saannin myötä monet kamalat uutiset muuttuvat entistä kamalammiksi. Pariisin iskujen kohteena ei ymmärtääkseni ollut pieniä lapsia, mutta kyllä se silti luo turvattomuutta ja pelkoa.

Muistan erään kaverini bloganneen lapsensa syntymän jälkeen lisääntyneestä ahdistuksestaan ilmastomuutokseen liittyen. Ja eräs tuttu sosiaalityöntekijä kertoi oman lapsensa myötä ajatuksiensa alkaneen palata erääseen lapseen liittyneeseen tragediaan, johon oli töidensa kautta törmännyt. Lääkäreilläkin on melkeinpä alasta riippumatta ainakin joitakin lapsiin liittyviä surullisia muistoja opiskelujen tai työuran varrelta.

Millaiseen maailmaan lapseni on syntymässä?

Laura puki kuitenkin omat ajatuksensa kauniiksi sanoiksi: "tänään jos koskaan täytyy puhua toivosta, Joulusta, jostain hyvästä", ja tähän on helppo yhtyä.


Pitää yrittää muistaa kaikki se kaunis ja hyvä, jota ympärillämme on.


Ja se, että nykymaailma on lapselle monelta osin tuhottomasti paljon turvallisempi paikka kuin vaikka 1980-luvulla. Varsinkin Suomi. (yle.fi, duodecimlehti.fi)


Kuvat ovat reilun parin vuoden takaa kihlajaislahjaksi saamaltamme kuumailmapalloajelulta.

5 kommenttia:

 1. <3

  Muistan Minin syntymän jälkeen itkeneeni baby Blues höyryissäni maailman pahuutta moneen kertaan... kyllä se vaan herkistää kun tuo jotain niin sanomattoman kaunista ja viatonta tähän maailmaan. Kaunis teksti ja kauniit kuvat, kiitos tästä Alma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa. Mä jo mietin, et lopetan kympin uutisten katsomisen. Hesaria nyt ei nykyään tule näemmä muutenkaan...:/

   Poista
 2. Kauniita ajatuksia. "Pitää yrittää muistaa kaikki se kaunis ja hyvä, jota ympärillämme on." Juuri niin.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on kuitenkin pääosin sitä mistä arkemme muodostuu. Ja siihen mahtuu niin paljon kaikkea kaunista.

   Poista

Kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit.:) Anonyymi, jätäthän nimimerkin.