Bebés en cajas

perjantai 13. marraskuuta 2015

Äitiyspakkauksen nimi on ollut jälleen tapetilla. Minulla ei nykyisestä nimestä ole kommentoitavaa sen ihmeemmin, mutta jos nimi muutetaan, mielestäni paras olisi "vauvapakkaus". Äitiyteen tai sen kummemmin isyyteenkään viittavaa kun ei nimittäin paketissa mielestäni juuri ole. Paketin sisältöhän on muutamaa tarviketta lukuunottamatta vauvalle. Ja näin toki on aiheenkin, ja hyvä.


Oma pakkaukseni tuli jo jokin aika sitten. Oli se jotenkin aika hieno ja jännä hetki hakea paketti ja alkaa käydä sen sisältöä läpi. (Vaikka saman paketin olinkin jo läpikäynyt keväällä siskon luona.;)) 

Ihania juttuja, ja niin tajuttoman paljon kaikkea tarpeellista. Tosin näin talvivauvalle tuntui monet talvivaatteet vähän turhan isoilta. Mutta jospa sitten ensi syksynä.:)


Bebémme mahtuu syntyessään todennäköisesti tämän haalarin toiseen lahkeeseen, mutta onneksi haalarin saa myös tuollaiseksi makuupussiksi, jolle tulee varmasti joulu-tammikuussa käyttöä.


Minusta se on jotenkin tosi suloinen ajatus, että Bebé ja siskonpoika Elbis tulevat näyttämään ihan samiksilta näiden äitiyspakkausvaatteidensa kanssa.♥︎


Lakanat, peitto, harso ja patjansuojus päätynevät heti käyttöön.


Meksikossa ollaan muuten kuultu suomalaisesta äitiyspakkauksesta ja siitä innostuneina on Mexico Cityssä päätetty jakaa 10 000 äitiyspakkausta köyhille perheille. Suomessahan pakkauksen sai aluksi myös vain varattomimmat perheet, mutta jo 40-luvulta lähtien paketti on jaettu kaikille perheille.


Suurinta huomiota suomalainen äitiyspakkaus on saanut Meksikossakin siitä kuinka Suomessa vauvat nukkuvat laatikoissa. Ja laatikkosänky on näin ollen tietenkin myös meksikolaisessa äitiyspakkauksessa.


Meksikossa pakkauksen sisältö noudattaa pitkälti samaa linjaa kuin meillä, mutta mm. nenä-Friida voisi olla Suomessakin ihan käytännöllinen.

Paketin lisäksi artikkeleissa arvostetaan sitä, että Suomessa peräti 97 % perheistä on äitiyspoliklinikoiden (ilmeisesti tarkoitetaan neuvoloita) asiakkaita ja näitä poliklinikoita on 600 000 asukkaan Helsingissäkin 24. Paketin jakamisella onkin Meksikossa terveyspoliittinen taka-ajatus: jotta äiti voi saada itselleen paketin, tulee hänen rekisteröityä paikallisen äitiysklinikan asiakkaaksi. Tällä pyritään saamaan äitejä ja perheitä avun ja tuen piiriin, Meksikossa kun lapsikuolleisuus on kolminkertainen Suomeen nähden.


Ei mikään turha keksintö tämä meidän äitiyspakkauksemme!

10 kommenttia:

 1. Oi onnea! Odotetaanko täällä vauvaa. Olen odottanut tätä uutista:) onko kaitaliinakin raskaana. Pitää mennä katsomaan. Onnea!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!<3 Siskon vauva on jo pian puolivuotias pötkylä, niin nopeasti ne kasvavat.

   Poista
 2. Ihania uutisia!

  Onnea hurjasti vauvan odotukseen! <3

  Oi niitä aikoja. Meille pakkaukset saapuivat 2005 ja 2007, kuopukselle emme sitä sitten enää ottaneetkaan.

  Amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tämä esikoisen odottaminen kyllä varmasti kaikkien mielestä ihan ainutlaatuista aikaa elämässä. Siitä on yritetty nauttia!

   Poista
 3. Hei Alma! Hauskaa, että olet jatkanut kirjoittamista, huomasin vasta tänään! Ja paljon onnea Beben odotukseen!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos V. Pian tämä odotus jo loppukin, hurjaa.

   Poista
 4. Suuronnittelut Alma! Aivan ihanaa ja odotan kyllä itsekin, että pääsisin äityispakkauksen noutamaan. :) Nimim. Yritystä on! Ps. toivoisin postausta kuinka teidän perheessä on mietitty työelämäasiat ja vauva - mitä tunteita ja suunnitelmia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Oi että, toivon kovasti, että pääsisitte tekin pian ihailemaan sitä pakkausta. Tällä hetkellä tuntuu, että vauva-aiheisia postauksia voisi kirjoitella pelkästään, hehee. Kiitos siis postausvinkistä.

   Poista
 5. Talvivauva :) Elbiksestä tulee Beben paras kaveri :) Saanko kysyä oliko odotus helppo ? Minulla oli kamala väsy molemmat kerrat alkuviikoissa mutta sitten helpotti. Synnytykset olivat todella helppoja :) Olin onnekas!
  t. Elvira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Ihan hassua ajatella, kun Elbis on jo muka niin iso, että pojut voivat olla sitten samana vuonna syntyneitä kuitenkin!! Ja bestiksiä heistä tulee varmasti. Kuten Syffestä ja veljentytöstä, neiti T:stä.<3 Odotusaika on mennyt musta tosi hyvin jos ei pahoinvointia lasketa mukaan.:) Ja toivonkin sitten samanlaista synnytystä kuin sulla, laitoin jo tilaukseen!

   Poista

Kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit.:) Anonyymi, jätäthän nimimerkin.