Ei poraa, ei jälkiä

tiistai 3. joulukuuta 2013

Taulumaalaarimme vinkkasi uudesta (ainakin meille) taulujen kiinnityssysteemistä.

Kyseessä on 3M:n tarrapalat, jotka kiinnitetään seinään tarroissa olevalla erityisliimalla, painetaan, odotetaan hetki ja se on siinä. 3M myös lupaa, että tarrat voi sittemmin poistaa seinästä ilman jälkiä.

Tarroja oli Stockmannilla kahta eri kokoa, joista isommat kannattavat 1,4 kg. Meidän taulut painoivat vähän alle 4 kg/kpl, joten varmuuden vuoksi hankin näitä neljä tarraa kuhunkin. Myyjä kertoi itse kiinnittäneensä parin viime vuoden aikana taulunsa yksinomaan näillä ja hänen mukaansa tarrat tosiaan saa seinästä jäljittä irti ihan vain vetämällä!Tarrassa on kaksi osaa, joista toinen kiinnitetään liimalla seinään ja toinen tauluun. Toisiinsa nämä palat kiinnittyvätä "tarralenkkaritarralla".Tarroja myydään ainakin Stockmannilla, K-raudassa ja City-Marketissa. Paketissa on aina kolme tarraa ja edullisimmin nämä sai CM:sta, muistaakseni noin 4e hintaan.

Tarrat pitää kiinnittää tasaiselle pinnalle, joten jouduimme hieman leikkaamaan taulukangasta. Ennen kiinnitystä pinta piti pyyhkiä alkoholilla (mä pyyhin kynsilakanpoistoaineella :)).Kun tarran oli kiinnittänyt, piti sitä painaa 30s ajan.Tässä taulu odottaa seinään nostoa, ensin poistettiin vain tarran päältä suojapaperi. Kun taulu oli seinällä, piti jälleen painaa puolisen minuuttia tarrojen kohdalta.Myyjä suositteli tämän jälkeen poistamaan taulun ja odottamaan noin tunnin verran, jotta tarrat ehtivät kiinnittyä lopullisesti seinään ja tauluun, jonka jälkeen taulu siis vain nostettiin paikoilleen.

No, kannattiko?

P:n mielestä kolmea isoa taulua kiinnittäessä tämä ei ollut kovin näppärää. Oli nimittäin aika hankalaa kahdellakin käsiparilla saada kolme taulua tismalleen samoille kohdille. Piti nimittäin samanaikaisesti pidellä taulua seinän edessä, etsiä mittaviivoja korkeuden ja sivusuunnan kohdan suhteen, pitää vatupassia jne.

Me emme myöskään todennäköisesti tule näitä tauluja tästä seinästä pois ottamaan, joten meitä ei porausreijät seinässä olisi haitanneet.

Tykkään kuitenkin siitä, että taulut ovat nyt täysin kiinni seinässä myös yläosasta.

Yksittäisille tauluille tämä on kyllä ehdottoman kätevä kiinnityskonsti!

14 kommenttia:

 1. Me ollaan vasta muutettu ja koko asunto on maalattu. En halua/raaski porata seiniin. Olen miettinyt kaattoon koonitettäviä taulukiskoja ja Ikean tauluille tarkoitettavia hyllyjä vai mitä ne nyt on...? Mutta! Tässähän oiva idea!

  Onko eteisestä tulossa postausta? Ja voisitko yhdessä postauksessa keskittyä pelkästään valaistus ratkaisuihinne, mikäli jatkat sisustuspostaus linjalla?

  Teidän asunto on kyllä upea! Tykkään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Alma tästä - kiva lukea kokemuksia. Olen kuullut tarroista aikaisemmin ja ajatellut käyttää niitä meillä varsinkin portaiden yhteydessä, johon on tarkoitus läntätä useampi taulu kollaasiksi ja luultavasti seinästä tulisi aika hurjannäköinen nauloineen. Clasultakin saa vastaavia tarroja :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä. Taulujen ripustus seinälle on meilläkin ajankohtainen asia. ;)

  Asiani menee nyt ihan ohi tämän postauksen, mutta tähän hätään saan varmaan sulta nopeiten vastauksen seuraavaan askarruttavaan kysymykseen: Saako YEK -koulutuksen aikana / ohella ottaa vastaan työtä toiselta työnantajalta? Mikäli saa, onko rajoituksia siihen kuinka paljon tällaista työtä saa tehdä tai kenelle työnantajalla sitä saa tehdä (esim. yksityiselle)?

  Kiitos jo tuhannesti etukäteen, olispa vastauksesi mikä tahansa. :)

  SMP

  VastaaPoista
 4. Moikka! Jes, kiitos mahtavasta vinkistä! En ollu tuollaisesta kuullutkaan... Oon kans vasta hankkinu uuden oman asunnon ja taulut vielä odottavat ripustusta, joten taidanpa lähteä seuraavaksi tarraostoksille!;) Ei tarvitse sitten vaivata isää poraushommilla:D

  Ja kiitos muutenkin hyvästä ja kivasta blogista!

  VastaaPoista
 5. Tässä ollaan! paljon postauksia teit! vitsit kun on niin hektinen tää syksy..mutta minä silti olen lukijasi :)
  Teillä on kaunis ja lämmin koti!
  Vai ihan oikea joulukuusi? Muistan että teillä joulukuusena toimii mikä milloinkin :)Joulumieli hiipii pikkuhiljaa tännekin, ihanaa!
  Mukavaa keskiviikkoa!
  t:Elvira

  VastaaPoista
 6. Meillä alkaa olohuoneremontti ja olemme miettineet valkoisen katon vastapainoksi hyvin tummaa seinää. Osaatko sanoa, että millä värisävyllä teidän tummat seinät on maalattu?
  t.Sari

  VastaaPoista
 7. Anonyymi,
  onnea uuteen kotiin! Nää on kyllä tosi näppäriä, varsinkin jos kiinnittää tauluja eri paikkoihin, jolloin kohdalla ei ole ihan niin tarkkaa väliä. Vatupassia toki tarvii, koska muuten taulu tulee nostettua seinälle varmasti vinoon! Eteisestä voisinkin tehdä postausta jossain vaiheessa, se tosin vielä on aika keskeneräinen, mutta mitä se haittaa.:) Valaistusratkaisuista en kyllä ollut ajatellut tehdä postausta, ne kun musta on näkynyt ainakin jotenkuten näissä uusi koti vol 2 -postauksissa (sivupalkin tunnisteet). Mutta pistetään harkintaan.:) Kiitos paljon postausideoista!

  Cherry,
  kandee kyllä kokeilla. Musta nää oli näppäriä, ainakin pienempiä tauluja kiinnittäessä.:) Clasulla nää saattaa olla muuten vieläkin edullisempia kuin Sittarissa. K-Rauta oli muuten näistä mun mainitsemista selvästi kallein, vähän hassua.

  SMP,
  eipä kestä. Ja juu, saa kysyä/kommentoida aina tietenkin myös postauksen aiheen ohi. En tietenkään ole mikään ekspertti ja asia kannattaa varmistaa vielä työnantajalta, mutta en usko, että toisen työn ottamisessa on ongelmaa. Siitä vaan pitää tehdä (ainakin meillä) sivutyölupa-anomus (lähinnä siis ilmoitus), joka toimitetaan työnantajalle.
  Toinen työ ei tietenkään saa olla liian raskas, eikä saa viedä aikaa päätyöltäsi. Jos teet sivutyötä joitain tunteja viikossa, se ei haittaa, mutta jos haalit työtunteja muutaman kymmenen per viikko, voi työnantaja jo päätellä sen vaikuttavan päätyössäsi jaksamiseen. Myös ns. kilpaileva toiminta on useimmiten kiellettyä: et mm. voi ottaa tk:ssa toimiessassi päivystysvuoroja välitysfirmalta, jos näitä vuoroja jaetaan myös virassa tai viransijaisuudessa toimiville (näin mm. Helsingissä, jossa osaa tk-päivystyksestä pyöritetään vuokralääkärien voimin). Jääviysasiat pitää myös ottaa huomioon, mutta ehkei sinulla ole sellaista ongelmaa?!
  Minulla oli päätyöni lisäksi viime keväänä kolme muuta työtä (sekä yksityisellä että yliopistolla) ja se onnistui ihan ongelmitta.:) Toivottavasti tästä oli sinulle apua.

  Miia,
  eipä kestä! Mäkään en ollut tällaisesta ennen kuullut ja olinkin aika epäileväinen, kun taiteilijamme puhui näistä tarroista. Hänellä oli kuitenkin itsellään iso taulu seinällä näiden avulla, joten uskalsin mennä kyselemään. Ja kiitos paljon kivoista sanoistasi, ilahduin.:)=

  Elvira,
  no moikka pitkästä aikaa! Sulla ollut kiireinen syksy! Kivaa, kun ehdit tänne taas jättämään kommenttia.:) Joo-o, ihan oikeaa joulukuusta olen ajatellut. Katsotaan nyt, löytyykö sellaista, koska ihan paria päivää ennen joulua ei sellaista ole enää järkeä ostaa, kun jouluviikko vietetään pääosin kuitenkin lapsuudenkodissa.
  Meillä on nyt sellainen pieni pöytäkuusi, johon olen jo koristeet laittanut.:) Aurinkoista päivänjatkoa sinulle ja ihanaa joulunaikaa.

  Sari,
  heippa. Olohuoneen ja ruokatilan harmaa sävy on Tikkurila Symphony, N499, tumma harmaa, matta. Makuuhuoneen harmaa seinä on sekin Tikkurilan Symphonyä, K499, keskiharmaa, matta.
  Tsemppiä remonttiin!

  VastaaPoista
 8. Kun asuimme virka-asunnossa, laitoimme kaikki taulut aina siimalla roikkumaan katon rajaan lyötyyn naulaan. Siellä katonrajassa olevat reijät tai naulat eivät häiritse silmää, kun taulujen paikat muuttuvat vuosien kuluessa. Oli myös helppo tällätä tauluja oikeaan korkeuteen siiman avulla. Mutta ongelma oli juuri tuo, joka tarrakonstissasi on ratkaistu: yläreuna ei tahtonut pysyä kiinni seinässä.

  Nyt kun meillä on oma koti, olen ihan nauttinut siitä kun voi iskeä nauloja omiin seiniinsä mihin haluaa, hih! No sellaisissa tauluissa on vielä siima, jotka eivät ole ihan pysyväisiä.

  Olohuoneen taulunne ovat mahtavat ja sopivat juuri tuohon ympäristöön ja teille. Taiteilijan nimen olisit voinut kertoa, vaikka singneeraus olikin unohtunut.
  VE

  VastaaPoista
 9. VE,
  kaikenlaisia systeemejä sitä tosiaan voi kehittää.:) Mä en usko, että me tullaan näitä tauluja tästä ainakaan ihan heti minnekään siirtämään, joten en usko, että reikien poraaminen olisi haitannut sekään. Toki sitten joskus jos tästä muutamme, on uusille asukkaille kivempaa kun ei tarvitse ensitöikseen alkaa seiniä tasoittelemaan.
  Taiteilija on tulossa ensi viikolla signeeraamaan taulut. Hän siis on tällainen harrastelijataiteilija, tekee päätyökseen ihan muuta, mutta välillä maalaa itselleen ja tutuilleen tauluja tilauksesta, ja siksi en täällä hänen nimeään nyt maininnut.

  VastaaPoista
 10. Kotilan Riikka,
  eipä kestä. Hyviä vinkkejä on kiva jakaa.:)

  VastaaPoista
 11. Näppärän näköistä. Meillä on uusi kivitalo ja googlailin kiinnityssyteemejä, jolloin päädyin tänne. Millaisia kokemuksia nyt jälkeen päin on ollut? Ovatko taulut vielä pysyneet hyvin seinällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat pysyneet tosi hyvin. Suosittelen!

   Poista
 12. "Myyjä kertoi itse kiinnittäneensä parin viime vuoden aikana taulunsa yksinomaan näillä ja hänen mukaansa tarrat tosiaan saa seinästä jäljittä irti ihan vain vetämällä!"

  Niinhän ne myyjät aina väittävät, että heillä on ollut juuri se myytävä tuote käytössä ja hyvä on ollut :-D Toivottavasti siihen ei enää kukaan tosissaan usko?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit.:) Anonyymi, jätäthän nimimerkin.